Unicef deed een onderzoek naar de samenstelling van zo’n tweeduizend producten voor kinderen verkrijgbaar in verschillende supermarkten. Het AD schrijft: Van bijvoorbeeld babypapjes, ontbijtgranen, tussendoortjes en kindertoetjes is nagegaan in hoeverre die producten passen binnen de richtlijnen voor gezonde voeding van het Voedingscentrum, bekend als ‘de schijf van vijf’. Volgens het Voedingscentrum en Unicef is het voor het eerst dat in Nederland op zo’n grote schaal kinderproducten zijn onderzocht. ,,Het feit dat driekwart van de producten niet binnen de schijf van vijf past, vind ik schokkend’’, reageert Unicef-directeur Suzanne Laszlo. ,,Veel kinderen hebben geen gezond voedingspatroon. Ze eten te weinig wat goed voor ze is en te veel van wat ze niet nodig hebben. Dit maakt ze vatbaar voor bijvoorbeeld diabetes en overgewicht.’’ Lees het volledige artikel op AD.nl