Wethouder Joop Brink spreekt trots uit over Coevorder supermarkt

COOP Seiger in Coevorden kreeg maandag 20 september als eerste Drentse supermarkt een bronzen vignet voor ‘Gezondere Supermarkt’ uitgereikt. Martijn Seiger kreeg uit handen van een trotse wethouder van Coevorden, Joop Brink, het vignet uitgereikt. Dit moment is gekozen omdat Coevorden host-city is van de NOC*NSF Nationale Sportweek.

Martijn Seiger supermarkt eigenaar van de COOP Seiger in de wijk Poppenhare vindt het belangrijk om inwoners te helpen bij het maken van de gezonde keuze. Hij kreeg wel diverse vragen of er nu bijvoorbeeld geen bier mee te krijgen was in de supermarkt. Hij gaf aan: “Dat is niet het geval, maar we maken gezonde(re) alternatieve beter zichtbaar. Gezondheid is belangrijk daar helpen we graag bij, maar mensen moeten wel zelf een keuze kunnen maken.”

Wethouder sport en gezondheid in Coevorden Joop Brink is er trots op dat de eerste gezondere supermarkt in Coevorden staat. “Juist deze week is er veel aandacht voor gezonde voeding. Ik ben erg trots op de Coop. Martijn steekt zijn nek uit en dat waardeer ik zeer. Ik hoop dat vele supermarkten in Drenthe dit voorbeeld mogen volgen.”

Martijn Seiger vult aan: “Wij hopen straks als Plus heel Coevorden te kunnen bedienen. Onze teamgeest is vernieuwend. Wij houden bij de verbouwing rekening met gezonder eten en we gaan dan ook voor het gouden vignet. Je moet als maatschappelijke partner de handschoen durven op te pakken.”