De Jumbo in Zuidlaren kreeg afgelopen zaterdag 17 september een zilveren certificaat voor ‘Gezondere Supermarkt’ uitgereikt. Manager Elisabeth Iedema kreeg uit handen van wethouder Miquel Ririhena, het certificaat uitgereikt. De jumbo in Zuidlaren is de eerste supermarkt in de gemeente Tynaarlo met een certificaat.

Supermarkt gezond inrichten

Een gezondere supermarkt stimuleert haar klanten een gezondere keuze te maken en zorgt er door winkelinrichting, aandachtstrekkers en passende aanbiedingen voor dat de klant deze keuze ook makkelijker maakt. Een mooi voorbeeld zijn de aanbiedingsmanden bij de kassa. Vaak liggen hier snoep of koekjes in. Juist door deze impulsaankoopplekken gezond in te richten helpen we de klant naar de gezondere keuze. Daarnaast is het de bedoeling dat men in het grote schap de gezonde keuze kan onderscheiden door gebruik te maken van schapkaartjes met de “gezondere keuze”. In het chipsvak kunnen die  bijvoorbeeld geplaatst worden bij popcorn. Wil je meer weten of je aanmelden als gezondere super? Dat kan op de website www.gezonderesupers.nl.

Omgeving waar makkelijk de gezondere keuze gemaakt wordt

Drenthe gezond zet zich in voor een omgeving waar iedereen gezond kan opgroeien en ouder worden. Samen met de gemeentelijke JOGG regisseurs, Retrospect boekproducties en de supermarkten willen we met deze campagne bijdragen aan dit doel en zorgen voor een omgeving waarin ook makkelijker de gezondere keuze gemaakt kan worden. Met alle gemeenten, de provincie, Retrospect en Drenthe gezond dagen we de supermarkten uit om mee te doen aan de campagne.