De campagne ‘100 gezondere supers’ is bedoeld voor supermarkten die zich maatschappelijk willen inzetten om de omgeving gezonder te maken. Een gezondere supermarkt zorgt ervoor dat de klant makkelijker de gezonde keuze kan vinden en die ook kiest. Het doel is om in 3 jaar 100 gezonde supermarkten in Drenthe te hebben. Zij zijn het voorbeeld voor de rest van Drenthe en Nederland.

Een gezondere supermarkt heeft drie gradaties: brons, zilver en goud. Afhankelijk van de mate waarin de supermarkt aan de criteria van een gezonde supermarkt voldoet krijgen ze een bronzen, zilveren of gouden certificaat uitgereikt. We gaan: Samen voor een Super gezond Drenthe.

Waarom?

Overgewicht en obesitas zijn belangrijke gezondheidsproblemen in Drenthe. Ongeveer de helft van de volwassen inwoners van Drenthe was in 2013 te zwaar en zo’n 15% van de kinderen in Drenthe heeft overgewicht of obesitas. (bron: Themarapport overgewicht en obesitas in Drenthe, GGD Drenthe 2014). Overgewicht en daaraan gerelateerde aandoeningen/problemen kost de maatschappij 1,2 miljard aan directe kosten (gezondheidszorg) en 2 miljard aan indirecte kosten (door ziekteverzuim, uitkeringslasten, productieverlies en dergelijke). De effecten van overgewicht op de gezondheid en de economie zijn aanzienlijk.

Dit gezondheidsprobleem aanpakken kunnen wij niet alleen, met de inzet van zowel publieke als private partijen zijn we in staat om op positieve wijze de leefstijl en omgeving te beïnvloeden. Daarom zoeken wij de samenwerking met het bedrijfsleven die het beste willen voor de Drentse inwoners en zich met ons willen inzetten voor een gezond Drenthe, waarin de gezonde keuze een makkelijke keuze is.

Wie zijn wij?

De campagne is een initiatief van Drenthe gezond in samenwerking met de Provincie Drenthe, de Drentse gemeenten en Retrospect Boekproducties.

Direct aanmelden